[Buildroot] [buildroot 0005364]: fontconfig compilations sometimes failed with parallel build

bugs at busybox.net bugs at busybox.net
Mon Oct 20 15:02:45 UTC 2008


A NOTE has been added to this issue. 
====================================================================== 
http://busybox.net/bugs/view.php?id=5364 
====================================================================== 
Reported By:                tpetazzoni
Assigned To:                buildroot
====================================================================== 
Project:                    buildroot
Issue ID:                   5364
Category:                   Other
Reproducibility:            sometimes
Severity:                   major
Priority:                   normal
Status:                     assigned
====================================================================== 
Date Submitted:             10-13-2008 03:15 PDT
Last Modified:              10-20-2008 08:02 PDT
====================================================================== 
Summary:                    fontconfig compilations sometimes failed with
parallel build
Description: 
fontconfig is affected by a compile bug that only occurs from time to time
when parallel compilation is enabled. The bug is described at
https://bugs.freedesktop.org/show_bug.cgi?id=16464.

The attached patch includes the fix for fontconfig in buildroot. However,
it modifies a Makefile.am file, so running automake is needed, but I'm not
sure Buildroot will do that automatically (as the bug only occurs
sometimes, it's quite hard to test whether the fix properly works or
not).

====================================================================== 

---------------------------------------------------------------------- 
 tpetazzoni - 10-13-08 03:34  
---------------------------------------------------------------------- 
After testing, it seems that patching Makefile.am is not sufficient to
re-run automake.

What should be done in this case ? Provide a patch that also fixes the
generated Makefile ? Run automake before compiling fontconfig ? 

---------------------------------------------------------------------- 
 tpetazzoni - 10-20-08 08:02  
---------------------------------------------------------------------- 
It seems that the FOO_AUTORECONF option of Makefile.autotools.in was
created for that kind of case. However, by reading the current
Makefile.autotools.in code, I hardly see how FOO_AUTORECONF can do
something: the AUTORECONF variable is not set:

#AUTORECONF ?= autoreconf -v -i -f -I $(ACLOCAL_STAGING_DIR)

How should this fontconfig building problem be fixed, until a new version
of fontconfig is released with a fix ? 

Issue History 
Date Modified   Username       Field                    Change               
====================================================================== 
10-13-08 03:15  tpetazzoni     New Issue                                    
10-13-08 03:15  tpetazzoni     Status                   new => assigned     
10-13-08 03:15  tpetazzoni     Assigned To               => buildroot       
10-13-08 03:15  tpetazzoni     File Added: parallel-compilation-fix.patch       
            
10-13-08 03:34  tpetazzoni     Note Added: 0013434                          
10-20-08 08:02  tpetazzoni     Note Added: 0013894                          
======================================================================




More information about the buildroot mailing list