[Buildroot] Trying to package imlib2

Matias Garcia mgarcia at rossvideo.com
Thu Aug 11 20:35:34 UTC 2011


Hi Frederic,

On Thu, 2011-08-11 at 22:18 +0200, Frederic Bassaler wrote:
> Hi Matias
> 
> Le Thu, 11 Aug 2011 15:31:53 -0400,
> Matias Garcia <mgarcia at rossvideo.com> a écrit :
> 
> > Hi Frederic,
> > 
> > On Thu, 2011-08-11 at 20:35 +0200, Frederic Bassaler wrote:
> > > I'm trying to package the imlib2, which I need as a dependency for
> > > wbar (a small dock app launcher for X)
> > > 

<snip>

> 
> Your .mk file helped a lot!

Glad I could help!

<snip>

> And it builds further, then there's a different
> error :
> 
> ...
> Making all in modules
> make[4]: entrant dans le répertoire
> « /home/fred/buildroot/output/build/imlib2-1.4.4/src/modules » Making
> all in loaders make[5]: entrant dans le répertoire
> « /home/fred/buildroot/output/build/imlib2-1.4.4/src/modules/loaders »
> CC     png_la-loader_png.lo CC     jpeg_la-loader_jpeg.lo
> loader_png.c: In function 'load':
> loader_png.c:61: error: dereferencing pointer to incomplete type
> loader_png.c: In function 'save':
> loader_png.c:268: error: dereferencing pointer to incomplete type
> loader_png.c:280: error: dereferencing pointer to incomplete type
> loader_png.c:289: error: dereferencing pointer to incomplete type
> loader_png.c:300: error: dereferencing pointer to incomplete type
> make[5]: *** [png_la-loader_png.lo] Erreur 1
> make[5]: *** Attente des tâches non terminées....
> make[5]: quittant le répertoire
> « /home/fred/buildroot/output/build/imlib2-1.4.4/src/modules/loaders »
> make[4]: *** [all-recursive] Erreur 1 make[4]: quittant le répertoire
> « /home/fred/buildroot/output/build/imlib2-1.4.4/src/modules » make[3]:
> *** [all-recursive] Erreur 1 make[3]: quittant le répertoire
> « /home/fred/buildroot/output/build/imlib2-1.4.4/src » make[2]: ***
> [all-recursive] Erreur 1 make[2]: quittant le répertoire
> « /home/fred/buildroot/output/build/imlib2-1.4.4 » make[1]: *** [all]
> Erreur 2 make[1]: quittant le répertoire
> « /home/fred/buildroot/output/build/imlib2-1.4.4 » make: ***
> [/home/fred/buildroot/output/build/imlib2-1.4.4/.stamp_built] Erreur 2
> 
> 
> 
> Maybe something is still missing?

Have you looked in loader_png.c? We had to patch that file in 1.4.0,
changing a deprecated function:

-                png_set_gray_1_2_4_to_8(png_ptr);
+                png_set_expand_gray_1_2_4_to_8(png_ptr);

But it doesn't look like that's your problem. Perhaps you're using a
newer libpng? I haven't looked at those lines, so I can't tell.

Matias




More information about the buildroot mailing list